Sint-Lukas Academie Brussel

omgeving

De Sint-Lukasacademie is een instelling van het deeltijds kunstonderwijs (DKO). We richten ons op kinderen (6 tot 12 jaar), jongeren (12 tot 18 jaar) en volwassenen (18 jaar en meer) die in hun vrije tijd de mogelijkheden van de beeldende kunsten willen verkennen.
Wij bieden u, geheel naar onze unieke pedagogie, een kwalitatief onderwijs op maat in zowel creatieve als kunstbeschouwelijke opleidingen.

Met de invoering van het nieuw decreet op het deeltijds onderwijs op 1 september 2018 heeft de Sint-Lukasacademie haar aanbod aangepast en geactualiseerd. Nieuw in ons aanbod is het atelier digitale kunst , het atelier grafisch ontwerp en illustratie en een opleiding in de kunstbeschouwing. De opleiding specialisatie is gereorganiseerd naar de nieuwe regelgeving. Hierdoor wordt de specialisatie de enige opleiding waar toelatingsvoorwaarden gelden.

gebouw
gebouw
gebouw
gebouw

Foto's Pascal Provost

Praktisch

De Sint-Lukasacademie biedt de opleidingen interieurontwerp, schilderkunst, tekenkunst, grafiekkunst en fotokunst aan in een standaardtraject van 10 uur in de week gedurende 4 jaar.

De nieuwe opleidingen modeltekenen, digitale kunst en grafisch ontwerp en illustratie worden aangeboden in een traag traject van 4 uur in de week gedurende 10 jaar.

De opleiding kunstbeschouwing wordt aangeboden in een kort traject van 1 dag van 4 uur om de 2 weken gedurende 3 jaar.

De opleiding specialisatie wordt aangeboden in een kort traject 8 lesuren in de week gedurende 2 jaar.

De inschrijvingen worden definitief afgesloten op 30/09/2018.
Latere inschrijvingen worden voortaan niet meer aanvaard door de overheid!

De lessen starten op 3 september 2018 en het schooljaar loopt tot 30 juni 2019.
Het deeltijds kunstonderwijs volgt de vakantieperiodes van het secundair onderwijs.

Alle informatie is onder voorbehoud van de uitvoeringsbesluiten van het nieuwe decreet.