het atelier interieurontwerp

interieur

Mensen schenken meer en meer aandacht aan het kader waarin ze wonen en leven: milieuvriendelijkheid, compact sfeervol wonen in een stadsomgeving, relatie met andere gebouwen, groen, ... Maar ook het exploreren en inrichten van binnen-en buitenruimten. Veel mensen kijken regelmatig naar magazines, televisieprogramma's en tijdschriften, of bezoeken meubel- of interieurbeurzen. Er is duidelijk interesse voor en vraag naar informatie over interieurinrichting. De bedoeling van de opleiding binnenhuiskunst is hierop antwoorden aan te bieden.

Een zeer divers aanbod aan gepersonaliseerde atelierprojecten, van algemene interieurinrichting, meubel- en objectontwerp, materialenkennis, ... worden als keuze aan de studenten voorgesteld.

Naast het aanleren van basistechnieken als ruimte-opmeting, waarnemingstekenen, perspectieftekenen, plantekenen, schetsen en kleurwerking kan je dus je eigen atelierparcours opbouwen.

Dit atelierwerk vormt de ruggengraat van de artistieke opleiding en dient als persoonlijk stappenplan voor elk van de studenten bij een ontdekkings- en zoektocht in de wondere wereld van het interieur.

Tijdens het atelierwerk krijg je naast de steunvakken theorie ook Vectorworks en Sketchup-computertekenen aangeboden, en wordt een inwijding gegeven in kunstgeschiedenis, grafisch-digitale technieken (o.a. Photoshop) en op regelmatige basis een culturele avond: het bezoeken van interessante lezingen en tentoonstellingen.

Kortom, een volwaardig artistieke interieuropleiding als uitdaging voor studenten die op zoek zijn naar persoonlijke ontplooiing.

Het steunvak kunst en cultuur wordt volledig geïntegreerd in het atelier.